Παίζοντας video games ωφελείτε την υγεία σας με τρόπους που δε μπορείτε να φανταστείτε!

Η ενεργή ενασχόληση με video games έχει ορισμένες ευεργετικές για την υγεία επιδράσεις: βοηθά στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης, μειώνει το άγχος και προάγει την ευεξία. Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται κάπως υπερβολικά, αλλά ...

 

... υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να τα υποστηρίξουν και για να δικαιώσουν όσους συμπεριλαμβάνουν τα video games στην καθημερινότητά τους. Αν παραχωρήσετε λίγο από τον χρόνο σας για να παίζετε παιχνίδια μπορείτε να βελτιώσετε την διάθεσή σας και την γενικότερη ψυχική σας υγεία.

 

Υπάρχουν βέβαια και διαφορετικές απόψεις, που εκφράζονται σε μελέτες και έρευνες, που υποστηρίζουν ότι τα video games μπορεί να προκαλέσουν εθισμό, αυτό είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα όμως, που θα πρέπει να αναλυθεί ξεχωριστά.


Δεν είναι όμως μόνο τα video games που μπορούν να βελτιώσουν την διάθεσή σας. Παίζοντας κάποιο από τα συναρπαστικά παιχνίδια που προτείνει το διαδικτυακό NoviBet Casino, μπορείτε να δοκιμάσετε την τύχη σας σε ένα λειτουργικό και καλαίσθητο περιβάλλον, και να ζήσετε στιγμές ξεγνοιασιάς και έντονες συγκινήσεις.


Πέρα από τις αναλύσεις των ερευνητών, όμως, για την επίδραση των videogames στην ψυχική υγεία, ας δούμε μερικούς λόγους που κάνουν τους ενήλικες που παίζουν παιχνίδια πιο χαρούμενους από αυτούς που δεν παίζουν.


Βρίσκουν ξανά το παιδί που υπάρχει μέσα τους
Λίγοι ενήλικες που έχουν οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις βρίσκουν χρόνο για να παίξουν και αυτό εξηγεί ότι είναι πολλοί εκείνοι που αισθάνονται κατάθλιψη και έχουν βαρεθεί την ζωή. Οι ενήλικες που παίζουν όμως, εμπλέκονται σε μια δραστηριότητα που θυμίζει τα παιδικά τους χρόνια. Αυτή η ισχυρή σύνδεση με το παιδί που υπάρχει μέσα τους μπορεί να τους βοηθήσει να είναι πιο ευτυχισμένοι και να απολαμβάνουν περισσότερο την ζωή τους.


Αποκτούν μια εύκολη διέξοδο από το άγχος της καθημερινότητας
Όσο μεγαλώνουμε, τόσο περισσότερη πίεση νιώθουμε από τις καθημερινές μας υποχρεώσεις. Πρέπει να αποπληρώσουμε δάνεια, να πετύχουμε επαγγελματικούς στόχους, να εξοφλήσουμε λογαριασμούς… Κάποιες ώρες παιχνιδιού, σε υπολογιστή, κονσόλα, τάμπλετ ή κινητό, είναι ένας σπουδαίος τρόπος για να ξεφύγετε από τις απαιτήσεις της καθημερινότητας και να κάνετε κάτι που πραγματικά σας αρέσει.


Μπορούν να εξωτερικεύσουν ευκολότερα την δημιουργικότητα και την φαντασία τους
Αν παίζετε video games γνωρίζετε πολύ καλά ότι πρέπει να επιστρατεύσετε την δημιουργικότητα και την φαντασία σας για να καταφέρετε να ξεπεράσετε τα εμπόδια και τις δυσκολίες του παιχνιδιού. Είτε παίζετε κάποιο ρεαλιστικό παιχνίδι, όπως το Pro Evolution Soccer, είτε κάποιο εντελώς φανταστικό παιχνίδι που δημιουργεί καινούργιους κόσμους, όπως το World of Warcraft, πρέπει να χρησιμοποιήσετε την φαντασία σας για να μπείτε «στο πετσί του ρόλου» και αυτό αποτελεί ένα εξαιρετικό ερέθισμα για το μυαλό σας.


Έχουν κοινά σημεία ενδιαφέροντος με άλλους ενήλικες και βελτιώνουν τις κοινωνικές τους σχέσεις
Σας έχει τύχει να πάτε σε κάποιο πάρτι ή τραπέζι και να μην έχετε να πείτε απολύτως τίποτε με τους υπόλοιπους θαμώνες; Αυτό είναι ένα πρόβλημα που συνήθως δεν αντιμετωπίζουν οι gamers. Σύμφωνα με έρευνες, πάνω από το 50% των ενηλίκων στην Ελλάδα έχει παίξει κάποιο ηλεκτρονικό παιχνίδι και το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε πάνω από 81% για ενήλικες μεταξύ 18 και 29 χρονών. Οι πιθανότητες είναι λοιπόν να βρίσκεται τουλάχιστον ένας παίκτης στο ίδιο πάρτι με εσάς. Όταν τον εντοπίσετε, θα έχετε αυτόματα κάποιο κοινό θέμα συζήτησης.

Join our community More than 140.000 Registered Members!

Login or Register

Login on our Forum!